Tips & uitleg

Binnenverlichting

Binnenverlichting

Binnenverlichting in de bestelwagen is de kers op de taart. Hoewel bestelwagens tegenwoordig standaard van betere verlichting in de laadruimte zijn voorzien, is deze nog steeds onder de maat, zelfs als u kiest voor een optioneel verlichtingspakket. Door extra binnenverlichting te installeren, zorgt u ervoor dat u uw producten en gereedschappen makkelijker terug vindt, zelfs tijdens de donkere dagen van het jaar.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van binnenverlichting?

Dat hangt af van wat uw behoeften zijn. Als je een laadruimte hebt van maximaal twee meter lang, heb je met één led strip redelijk licht. Maar voor optimale verlichting adviseren wij twee led strips. Voor een redelijke verlichting in de auto, moet u rekenen op één led strip per 2 meter laadruimte. Maar als u echt goede verlichting wenst, moet u uitgaan van één led strip per meter.

Enkele zaken om in gedachten te houden bij het plaatsen van uw verlichting:

De plaatsing is ook belangrijk om goed licht te krijgen. Ten eerste moet het licht je niet verblinden, maar het licht moet ook niet teveel schaduw opleveren. Het plafond is een goede plaats om de verlichting te plaatsen om te voorkomen dat het u verblindt. Als u meerdere lichtbronnen wenst, plaats deze dan naast de deuren, zodat u de lichtkegel niet voor u krijgt. Daarnaast krijgt u ook wat licht buiten de auto. Als u meerdere zijdeuren heeft, raden wij u aan het licht naast elke deur te plaatsen, aangezien het interieur vaak het licht verduistert als het langs de deur gaat. Als u uw schappen extra wilt verlichten is er ook de mogelijkheid verlichting aan het schap te bevestigen die boven het desbetreffende schap gemonteerd is.

Hoe moet de verlichting worden ingeschakeld?

Er zijn verschillende manieren om de verlichting aan te schakelen om zo aan verschillende behoeften te voldoen. De meest gebruikelijke manier is dat de verlichting aangaat wanneer de deur wordt geopend. Dit kan prima met maximaal 2 led strips in combinatie met relaissturing. Neem contact met ons op om te bespreken of dit voor uw auto nodig is. Het nadeel van het aansluiten van de verlichting op de deurschakeling is dat u niet kunt regelen wanneer de verlichting uit gaat als de autodeuren langere tijd open blijven staan, dit wordt geheel door het systeem van de auto geregeld. Doorgaans gaat het licht uit tussen de 5 tot 10 minuten na het openen van de deuren. Natuurlijk gaat het licht ook uit als de portieren worden gesloten.

Een andere optie is om een lichttimer te installeren. Dan activeert u het licht via een schakelaar en blijft de verlichting branden tot u het weer uitschakelt of, als u het niet zelf uitschakelt, via de timer die u naar wens kunt programmeren.

Als u langere tijd in uw auto werkt, raden wij u aan een regelsysteem voor de verlichting te gebruiken. Dit omvat ook een ingebouwde batterijmonitor en een instelbare timer. Op deze manier kunt u de verlichting naar eigen wens instellen. Het regelsysteem schakelt de verlichting dan uit wanneer de accuspanning laag wordt. U kunt ook de deursignalen van de auto gebruiken en het systeem in- en uitschakelen. Door middel van een besturingssysteem zijn er vele mogelijkheden, en kunt u bepalen welke functies geconfigureerd moeten worden. Deze unit kan ook andere functies aansturen, er zijn in totaal vijf gestuurde functies plus een interieurbediening en een extra 12V uitgang. Deze functies worden allemaal bewaakt door de batterijmonitor.

Het is ook mogelijk om de verlichting in te schakelen via een aan/uit schakelaar. Het nadeel van deze optie is dat als u de verlichting vergeet, er een groot risico bestaat dat de accu in de auto leeg raakt. Dit is dan ook niet de oplossing die wij aanraden, maar mocht het toch gewenst zijn, dan regelen wij het. Als u het zelf gaat aansluiten, vergeet dan niet de bedrading op de juiste manier op de accu aan te sluiten.

producten in de post
loader